Nieuwsarchief

Vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus organiseren de Raad van Kerken en verschillende christelijke organisaties morgen een Dag van Nationaal Gebed. Scriba ds. René de Reuver zal om 9.00 uur het eerste gebedsblok openen. Volg alles via de livestream!

Vanwege het coronavirus gelden er verscherpte maatregelen. Klik op de afbeelding om te lezen welke kerkdiensten doorgaan en hoe er kan worden meegedaan.

De gemeenteavond over de toekomst van onze Protestantse gemeente kan op 16 maart helaas niet doorgaan in verband met de verscherpte maatregelen vanwege het coronavirus.

De cantatevesper van 21 maart kan helaas geen doorgang vinden in verband met de verscherpte maatregelen vanwege het coronavirus.

I.v.m. maatregelen vanwege het coronavirus is het Filmtheater tot en met 31 maart gesloten.

 De in Nederland woonachtige Zwitser Frank Martin schreef in 1945-1948 zijn oratoriumpassie Golgotha. In het leerhuis verdiepen we ons in deze indrukwekkende oratoriumpassie. 

De Iona-viering van zondag 15 maart in de Bethlehemkerk is vanwege verscherpte maatregelen in verband met het coronavirus helaas geannuleerd.

In de week van 12-19 juli gaan we ook vanuit Hilversum weer naar Taizé voor bezinning, gezelligheid en ontmoeting met zo'n vierduizend jongeren.

Embedded thumbnail for Sirkelslag Young 2020

Kom in beweging op 7 februari en doe mee met Sirkelslag!

De PgH gemeenteavond van 16 maart is vanwege verscherpte maatregelen in verband met het coronavirus helaas geannuleerd.

Op zaterdag 7 maart organiseren de jongeren van de Morgenster, de Bethlehemkerk en de Regenboogkerk een dienstenveiling voor het project MBR Goes Uganda.

De Algemene Kerkenraad is op zoek naar een nieuwe scriba die per 1 september 2020 kan beginnen.

29 januari: ‘Hoe kan ik van U iets achterhouden?’ (Dag Hammarskjöld). Dr. Jurjen Zeilstra spreekt over de mystieke Christus-beleving en het publieke domein.

Bid je mee? Gezamenlijke gebedsbijeenkomsten van 19 tot 26 januari in diverse kerken in Hilversum en Loosdrecht.

Zaterdag 25 januari 2020 vindt in de Grote Kerk een bijzondere cantatevesper plaats. Cantate op de Brink werkt op deze namiddag samen met Vluchtelingenwerk Hilversum. 

In 2020 staat er een serie zangavonden op de rol in de Diependaalse kerk. Loop gerust een keertje binnen!

Het Christelijk Spiritueel Centrum viert haar eerste lustrum. Honderden mensen vonden hun weg voor een massage en naar de cursus meditatie. Van harte welkom bij het jubileum op 17 januari. Iets om naar uit te kijken!

Op maandag 6 januari vanaf 19.30 uur is de nieuwjaarsbijeenkomst van de PgH. Van harte welkom in de Grote Kerk!

Wie weet het nog? Het Driekoningenbrood met een verstopte boon en wie de boon heeft mag een wens doen?

Wie wil meehelpen om de oecumenische vieringen en MuZiekenhuis in Tergooi mogelijk te maken?

De diaconale collecte is in januari drie weken lang bestemd voor de diaconale reizen die de jongeren van de PgH deze zomer met de kerk gaan maken. 

Het boek van Esther Gerritsen gaat over de verstandhouding die groeit tussen Jacob, de conciërge van een klooster, met een gast die een misdaad op zijn geweten heeft. 

Wat betekenen de veranderingen vanwege het nieuwe zorgstelsel voor de geestelijke verzorging in zorgcentra en voor het pastoraat aan ouderen?

Zondag 9 februari verzorgt Toonkunst Bussum in de Regenboogkerk een kinderconcert met film en muziek: 'The Snowman'.

Op donderdag 12 december organiseren Rutger ten Hove van de Gitaarleraar en Manuel Reijn van Muziekles in het Gooi samen met de Bethlehemkerk een Kids Kerst Concert.

Wandel op zaterdag 21 december mee en ontmoet engelen, herders en zelfs wijzen uit het oosten die een stukje van het Kerstverhaal vertellen!

Wandel op zondag 22 december mee door de verlichte straten in Hilversum-Zuid en kijk en luister onderweg naar het Kerstverhaal.

De Grote Kerk aan de Kerkbrink is geopend voor publiek op zaterdagmiddag 21 december. Luister naar Kerstliederen op het orgel en scoor mooie tweedehands boeken bij de boekenmarkt.

Speciaal voor jonge kinderen met hun familie, vrienden en bekenden is er op 26 december om 10 uur een Kinderkerstfeest in de Grote Kerk.

Op Kerstavond is er in de Grote Kerk aan de Kerkbrink weer de traditionele Kerstzangdienst. Iedereen kan meedoen, aanvang 19.30 uur.

In 1989 bracht Lenny Kravitz zijn debuutalbum ‘Let love rule’ uit, met gelijknamige titelsong. ‘Let love rule’ is ook het thema van de Top2000-viering op 29 december om 10 uur in de Morgenster, Seinstraat 2.

Kinderkerstnacht op 24 december in de Sint Vitus kerk aan het Melkpad: vanaf 16.00 uur is het kerstkerkplein geopend en om 17 uur en 19 uur zijn er speciale kindervieringen.

Kom op Kerstavond 24 december naar het marktplein voor een geweldig Kerstevent in de buitenlucht. Swing mee met het Black Gospel Koor en volg tijdens het Kerstverhaal het penseel van kunstenares Wilma Veen.

Houd jij van gezelligheid en vind je het leuk om alvast een voorproefje te krijgen van Kerst? Kom dan op 7 december naar indoor-Kerstmarkt A Taste of Christmas in de Diependaalse kerk. 

Op zaterdagmiddag 7 december is er in de Morgenster een Advent Sing-in onder leiding van Albert-Jan Schol.

Op zondagmiddag 15 december is er in de Regenboogkerk een Kerst Sing-in met gospelkoor Dabar’Yah en enkele instrumentalisten.

Welke deuren gaan er voor jou open? Ontdek het op 1 tot en met 23 december tijdens de Levende Adventskalender in Hilversum.

Is uw mailadres al bekend bij het Kerkelijk Bureau? Dat scheelt de kerk straks veel kosten en moeite!

Op 9 november is de oude vertrouwde Fancy Fair er weer! Van 10 tot 14 uur, Diependaalselaan 138. Met het bekende rad van avontuur, boeken, puzzels, kleding, etc.

Dinsdag 19 november: 'Christus als koning'
Leerhuis door Wim Moehn en Jurjen Zeilstra.

De najaarszendingscollecte op zondag 3 november is bestemd voor de predikantenopleiding in Zambia.

Zoek met elkaar rust en stilte tijdens de eerste aanbiddingsavond van Vitamine G op zaterdagavond 2 november.

Gospelkoor Edoza bestaat 40 jaar en organiseert daarom een Jubileum Sing-in op 9 november in de Grote Kerk, waarbij ze met iedereen samen willen zingen om God groot te maken.

Donderdagmiddag 17 oktober speelt Theater aan de Lijn op humoristische wijze herkenbare situaties uit het leven van mantelzorgers. De Contactgroep Ouderen Pastoraat (COP) van de PgH organiseert deze middag.

De eerstvolgende Iona-viering is op zondag 20 oktober in de Bethlehemkerk.

Zijn de basisprincipes van het christelijk geloof je wel bekend en wil je je graag samen met andere net- of niet-gelovigen verder verdiepen in het leven van Jezus? Dan ben je welkom op de Bètakring.

Zaterdag 28 september start het nieuwe seizoen van Cantate op de Brink met een vesper rond de cantate 'Herr Gott, dich loben alle wir'.

Voelt u zich betrokken bij de kerk? Heeft u enige kennis van gebouwbeheer en/of financiële zaken? Dan is het College van Kerkrentmeesters op zoek naar u. 

Ontmoeten, vragen, ontdekken. Dit najaar start in Hilversum een nieuwe Alpha. Kom naar de introductieavond en ontdek wat het christelijk geloof inhoudt.

Welk beeld van Jezus schetsen de evangeliën ons? Leer in vier bijeenkomsten hoe Tom Wright Jezus enerzijds in zijn eigen tijd plaatst, en ook laat zien hoe Zijn optreden tot op vandaag kan doorwerken.

Wat wil jij je kind meegeven? Welke rol je kun en wil je daarbij spelen? Najaar 2019 is er een PgH-brede cursus voor ouders van kinderen tot 12 jaar.

SchatRijk - van 20-23 augustus zijn alle kinderen van 4 tot 12 jaar welkom in de KinderBijbelKeet waar ze een 'museum' vol schatten uit de Bijbel gaan ontdekken. 

Het College van Diakenen van de PgH organiseert najaar 2019 in drie avonden een leerhuis voor diakenen, maar iedereen is welkom. Gespreksleider is Jurjen Zeilstra, accent ligt op inspirerende ideeën voor een daadkrachtige praktijk.

Willem Nijsse heeft het beroep vanuit de Diependaalse kerk aanvaard. Nijsse komt via de mobiliteitspool van de PKN naar Hilversum en krijgt een aanstelling van 50% voor vijf jaar.

Vanaf 1 september is het Kerkelijk Bureau elke maandag- en donderdagochtend geopend.

De redactie van Kerkbrink zoekt met spoed nieuwe lopers. Help je mee zodat alle leden het blad tijdig krijgen?

 

Wijkgemeente Grote Kerk Hilversum zoekt een jeugdwerker voor 12-16 uur per week.

De diaconale collecte van 23 juni in alle wijkgemeenten bestemmen we voor de Open Eettafel aan de Bussumerstraat.

Ds. Aster Abrahamsen-den Bok heeft het beroep van de Bethlehemwijk aanvaard en zal op 13 oktober worden bevestigd.

De jaarrekening 2018 van de PgH laat een positief nettoresultaat zien. Klik door voor de cijfers en een beknopte uitleg.

Na de zomer start er een cursus voor senioren over de kernaspecten van het christelijk geloof. Belangstellenden kunnen zich hiervoor nu aanmelden.

In de Grote Kerk in Dordrecht is op 29 mei de Verklaring van Verbondenheid ondertekend.

De Algemene Kerkenraad werkt aan een nieuw beleidsplan. Een aantal speerpunten is in april vastgesteld.

Na een lange vacaturetijd is zondag 12 mei een voordracht gekomen voor de nieuwe predikant van de Bethlehemkerk.

Embedded thumbnail for 21 mei: Lezing Joke Hermsen

Op dinsdagavond 21 mei vindt in de Morgenster een gedachtewisseling plaats met Joke Hermsen, schrijfster en filosofe. Zij geeft dan een lezing over 'Ons leven in de tijd'.

Tijdens de avond in de Bethlehemkerk over ‘Voltooid leven?’ bleek dat dit thema veel oproept. Daarom op 3 juni een gespreksmiddag als vervolg hierop.

Voor komend seizoen is er een gezamenlijk PgH-jaarthema voorgesteld: 'Rondom Jezus'.

Welke wegen loop jij? Wil je jouw levenspad verbinden aan de weg van Jezus? Het Christelijk Spiritueel Centrum (CSC) biedt diverse mogelijkheden om je tijd en aandacht te richten op het Paasfeest.

Donderdag 18 april kijken we op diverse locaties in Hilversum weer live via groot scherm naar The Passion.

Wat geef je mee aan je tieners van je geloof? En hoe doe je dat? Wat vertel je over Jezus?

Op 19 april is er weer Kliederkerk. Kom je ook? Neem opa en oma of je vader of moeder dan maar gezellig mee!

Eind 2018 is onderzocht hoe leden van de PgH geïnformeerd willen worden door de kerk. Lees hier de uitkomsten.

Drie miljoen mensen zijn getroffen door het natuurgeweld in Mozambique, Malawi en Zimbabwe. Op zondag 7 april organiseert de diaconie in alle wijkgemeenten daarom een collecte voor noodhulp aan de mensen in dit gebied.

Embedded thumbnail for Lezing over Dag Hammarskjöld

Op woensdag 3 april geeft Jurjen Zeilstra in de Regenboogkerk een lezing over het fascinerende leven en de mystiek van de Zweed Dag Hammarskjöld (1905-1961), van 1953 tot aan zijn dood secretaris van de Verenigde Naties.

In Filmtheater Hilversum wordt tijdens de Veertigdagentijd op de dinsdagmiddag en -avond steeds een film vertoond over lijden en opoffering. Iedere film wordt ingeleid en kort nabesproken.

Op zondag 24 maart is er een Iona-viering met als thema 'vrede en gerechtigheid'.

Op 22 maart spreekt Jan Terlouw in de Bethlehemkerk over de gevolgen van klimaatverandering. Jessie en Nicky Kroon vertellen vervolgens over hun project 'Zero Waste'.

Van 23 t/m 30 maart 2019 gaat een groep gemeenteleden van de Hilversumse kerken op vakantie naar Nieuw Hydepark in Doorn. We houden hiervoor een thermometeractie.

Gaat er in 2020 weer een diaconale jongerenreis plaatsvinden? Laat weten wat jij ervan vindt!

Het Bijbelcafé in de Centrale Bibliotheek opent zijn deuren weer op woensdag 27 februari. Ds. Jurjen Zeilstra geeft een inleiding over 'Op reis de wereld in; apostelen'.

In de Veertigdagentijd is er voor alle gemeenteleden van de PgH een leerhuis over de St. John Passion van James MacMillan.

Het aantal geregistreerde leden van de PgH is in 2018 met 3% verlaagd. De collecteopbrengsten over 2018 bedroegen in totaal ruim 125.000 euro, met een positieve uitschieter voor diaconale doelen (waaronder noodhulp) in het buitenland.

De Protestantse gemeente Hilversum (PgH) is een veelkleurige kerkelijke gemeenschap. Naar aanleiding van de publicatie van de Nashville Verklaring (NV) spreekt de PgH uit dat de NV niet door de PgH ondertekend zou worden, en dat ook geen van de PgH-gemeenten dat zou willen doen.

Christenen in de hele wereld komen van 20-27 januari samen om te bidden voor elkaar, voor de stad, het land en de wereld. De gebedsbijeenkomsten in Hilversum en Loosdrecht beginnen om 19.30 uur.

Ontmoeten, vragen ontdekken. Leer bij Alpha in tien ontmoetingen wat het christelijk geloof inhoudt.

Uitnodiging voor alle leden van de PgH. Maandag 7 januari vanaf 19.30u in de Regenboogkerk: nieuwjaarsbijeenkomst Protestantse gemeente Hilversum. Met een bijzonder tintje in de vorm van drieminutenpreken vanuit diverse wijkgemeenten.

Op vrijdag 7 december verzorgt Jan Bruin, theoloog en amateur-musicus, een avond rond de Bijbelse figuren uit de Kersttijd die door Bach muzikaal tot leven worden gewekt.

In het buurt- en kerkhuis Bethel in Den Haag wordt sinds 26 oktober een voortdurende kerkdienst gehouden vanwege het verleende kerkasiel aan een Armeens gezin. Op 11 januari van 20 tot 24 uur zullen er twee Hilversumse predikanten voorgaan.

Krijg de smaak van Kerst te pakken tijdens de gezellige indoor-Kerstmarkt in de Diependaalse kerk op 8 december.

In onze kerk wordt er veel met elkaar gecommuniceerd. De vraag is alleen: hoe willen de leden zelf de informatie ontvangen en waarover wil men lezen? Laat het weten en vul de online enquête in.

De begrotingen voor 2019 van de PgH en van de Diaconie PgH zijn voorlopig vastgesteld.

Op 30 december is er weer een Top2000-dienst in Hilversum. Breng nu je stem uit op jouw favoriete Top2000-song.

Wie kan en wil de kerk helpen op ICT-gebied?

Let op! Per 1 november zijn alle bankrekeningnummers van de PgH en de diaconie gewijzigd waarin de letters FVLB voorkomen.

Embedded thumbnail for Driedubbel feest bij Vitamine G

Vitamine G krijgt de status van zelfstandige missionaire gemeente binnen de PgH. Tijdens de viering op zondag 11 november worden Kaj en Rianne ten Voorde ingezegend als Vitamine G-pioniers. 

De eerstvolgende Ionaviering is op zondagmiddag 4 november in de Bethlehemkerk. Thema: pelgrimeren. 

Ruim een week geleden werd het Indonesische eiland Sulawesi zwaar getroffen door aardbevingen en een tsunami. Op 7 oktober collecteert de diaconie in alle wijken voor noodhulp aan Sulawesi.

De bekende ‘verlieskundige´ Manu Keirse komt op 1 november spreken over rouw en verdriet bij verschillende situaties van verlies.

Op zondag 30 september wordt Renate Japenga ingeleid in haar bediening als jeugdwerker voor de Protestantse gemeente te Hilversum.

Zaterdag 29 september start het nieuwe seizoen van Cantate op de Brink met de cantate Herr, deine Augen sehen nach dem Glaube (BWV 102).

Een oecumenisch team van uitleggers biedt een viertal leerhuisavonden aan over Genesis, het eerste boek van de Bijbel. 

Langer thuiswonen in Hilversum-Oost: op 25 september is dit het thema van de Contactmiddag voor Senioren in de Morgenster.

Vredesweek - Op 19 september vindt rond de muziekkiosk op de Kerkbrink een vredesevent plaats. De Raad van Kerken nodigt iedereen hiervoor uit. 

Zaterdag 29 september is er weer Kliederkerk! Kom je ook? Neem je vriendjes en vriendinnetjes gezellig mee en vergeet dan niet om óók je ouders (en die van je vriendjes), je opa of oma of misschien wel je buurvrouw mee te nemen.

Op donderdag 23 augustus willen we ons vanuit Hilversum met een groep wandelaars aansluiten bij de Walk of Peace in Amsterdam. Een wandeltocht langs plekken die herinneren aan vormen van onrecht en geweld, maar ook langs plekken van gerechtigheid en vrede. 

De KinderBijbelKeet is weer in Hilversum van 28 tot 31 augustus met - en dat is nieuw! - een programma voor de jonge kinderen en tegelijkertijd een apart programma voor de kinderen die in de bovenbouw zitten. 

Op 5 september is ds. Jurjen Zeilstra gepromoveerd bij religiegeschiedenis aan de VU. Het onderwerp is een biografie over het leven van dr. W.A. Visser ‘t Hooft. Op 28 september volgt een studiedag.

Op 11 augustus is de Grote Kerk van 14 tot 16 uur open voor het publiek. Het orgel wordt bespeeld, voor de bezoekers is er koffie en thee en er zijn gastvrouwen en -heren aanwezig voor een rondleiding of gesprek.

Een beestenbende maak je niet alleen, vandaar dat de kinderen van de Morgenster, de Bethlehemkerk en de Regenboogkerk samen op kamp gaan! Op 13 en 14 oktober is het zover. 

Op donderdag 16 augustus wordt er in de Grote Kerk een driegangenmenu bereid voor iedereen die het gezellig vindt om samen te eten. 

Onze jeugdwerker Renate Japenga is nu in Novi Sad. Volg haar via de blog en lees wat zij beleeft bij het jongerenprogramma van de CEC: Conference of European Churches.

Op zondag 3 juni is er een Iona-viering in de Bethlehemkerk. Thema: de heelheid van de schepping, en onze verantwoordelijkheid daarvoor.

Op zaterdag 26 mei klinkt bij Cantate op de Brink de cantate ‘O heilges Geist- und Wasserbad’. Een beroemde cantate van Johann Sebastian Bach. De uitvoering is in de Grote Kerk, aanvang 16.30 uur.

Dr. Kick Bras, oud-predikant van de Bethlehemwijk, publiceerde onlangs een bijzonder boek rond kunstwerken en bijbehorende teksten: 'Oog in oog. Christelijke mystiek in tekst en beeld'. Op dinsdagavond 15 mei vertelt hij hierover in de Morgenster.

Protestants Hilversum zoekt een nieuwe voorzitter voor het CvK en een secretaris voor het CvD.

Maak het mee. Op zondag 15 april zal in de Bethlehemkerk voor het eerst een Hilversumse Iona-viering plaatsvinden.

Ken jij mensen die gestrest zijn en die wel een beetje ontspanning kunnen gebruiken? Lees meer over het CSC-aanbod van masterclasses, stiltewandeling en meditatie op weg naar Pasen.

Zondag 25 maart vindt de jaarlijkse voedselbankactie weer plaats. De Voedselbank helpt mensen die om diverse redenen niet zelf (meer) in staat zijn om elke dag een simpele maaltijd op tafel te zetten.

Cantate op de Brink staat op 17 maart in het teken van de komende gemeenteraadsverkiezingen. In de Grote Kerk van Hilversum klinkt op de zaterdag voor de verkiezingen één van de ‘Ratswechselkantates’ van Johann Sebastian Bach. Burgemeester Pieter Broertjes verzorgt de toelichting. Het muzikale gedeelte is in handen van leden van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor.

Met diepe ontroering hebben wij kennisgenomen van het overlijden van ds. Reinier Beltman. Wij gedenken hem in dankbaarheid op zaterdag 17 maart om 11.00 uur in de Morgenster.

Op Goede Vrijdag 30 maart klinkt in de Diependaalse kerk het 19e-eeuwse oratorium 'The Crucifixion' in de muzikale vertaling van Vocaal ensemble Voices samen met tenor, bariton en organist.

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand kunnen kinderen in 'de drie Berken' luisteren naar een echte verhalenverteller.

Waarom in Gods Naam?! Op zondagmiddag 11 maart leidt jeugdwerker Christiaan Trommel een kerkdienst in de Grote Kerk die 100% met jongeren is voorbereid. Het belooft een inspirerende dienst te worden waarin God de eer wordt gegeven!

‘Geven voor je kerk’. Deze jaarlijkse actie van de kerk om een vrijwillige bijdrage doet niet alleen een beroep op je geefgedrag. Het gaat om meer. De kerk is de plek om te vieren dat God goed is, de plek om samen God te eren. Het is de plek waar we vreugde en verdriet met elkaar delen. De kerk rekent ook dit jaar op uw bijdrage. 

In het najaar onderzochten studenten van de CHE (Christelijke Hogeschool Ede) de communicatie van de PgH. Door allerlei omstandigheden is het onmogelijk om zinvolle conclusies aan de resultaten van dit onderzoek te verbinden.

Op zaterdagmiddag 3 februari klinkt in de Grote Kerk te Hilversum de cantate ‘Nur jedem das Seine’ (BWV 163). Een mooie intieme cantate met Italiaanse invloeden van Johann Sebastian Bach, gezongen door vier solisten uit Vocaal Ensemble Quink. Cantate op de Brink, aanvang 16.30 uur.

Uitnodiging voor alle leden van de Protestantse gemeente Hilversum (PgH): 8 januari 19.30-20.30 uur, Diependaalse kerk.

Heb je ook allerlei vragen over het christelijk geloof? Of weet je iemand die met die vragen loopt? Op woensdag 31 januari 2018 start er een nieuwe Alphacursus in de Grote Kerk.

Hebben jullie wel eens gehoord van kliederkerk? Nee? Kom dan op 5 januari in de Bethlehemkerk kijken en meedoen! Maar misschien was je er de vorige keer wel bij en weet je nog hoe leuk en gezellig het was ;-) Ook nu gaan we weer knutselen. We gaan met de Drie Koningen op stap en… we gaan pannenkoeken eten!

Op de laatste dag van het jaar, zondag 31 december 2017, is er in de Bethlehemkerk een kerkdienst als sluitstuk van de week waarin op NPO Radio 2 de 2000 mooiste popnummers worden gedraaid.

Embedded thumbnail for A Taste of Christmas

Op 16 december is iedereen welkom in de Diependaalse kerk voor een kerstmaaltijd: A Taste of Christmas.

Op 16 december is er een lichtjestocht van De Morgenster naar de Heilig Hart Kerk. Onderweg ontmoet je engelen, herders en wijzen uit het oosten. Ga je mee?

Op zaterdag 16 december is er een kerstwandeling vanaf Brede School Zuid aan de Banckertlaan tot nij de stal in de Bethlehemkerk. Luister en kijk je mee naar het Kerstverhaal?

Binnen zowel de Bethlehemwijk, wijkgemeente Diependaal als pioniersplek Vitamine G is er een predikantsvacature voor 0,5 fte.

Op zaterdagmiddag 9 december klinkt in de Grote Kerk te Hilversum de 50ste Cantate op de Brink. Aan de cantatevesper werken de jonge strijkers van het Cuypersensemble mee.

Ben jij die protestantse christen met een theologische opleiding die enthousiast en motiverend aan de slag wil gaan met en voor jongeren? Klik op de foto voor de vacature van jeugdwerker in de Protestantse gemeente Hilversum (24 uur per week). 

Wie wil in Tergooi-Hilversum eens in de vijf weken op zondag mensen naar en van de vieringen begeleiden?

Wat vinden we belangrijk om samen kerk te kunnen zijn? Hoe bereiken we nieuwe mensen? Tijdens de impulsavond op 21 november reikten Nynke Dijkstra-Algra en Tom Mikkers handvatten: passie, delen en concreet dingen doen.

Klik hier voor inzage in de cijfermatige vooruitzichten voor 2018 van de Protestantse gemeente Hilversum.

2 november is de dag waarop men van oudsher de overledenen gedenkt. Met lichtjes en muziek wil ook het ziekenhuis ruimte bieden aan patiënten, bezoekers en medewerkers om stil te staan bij wie ze missen.

Vanaf 14 november van harte welkom om met Mozes mee te reizen door de woestijn. Leerhuisleider: Marcel Poorthuis, hoogleraar theologie.

In de Diependaalse kerk worden dit seizoen vier films vertoond over het thema Heelheid in Christus.

Praat u mee over toekomst en betekenis van de kerk in onze samenleving? Op de impulsavond van 21 november spreken Nynke Dijkstra-Algra (Protestantse Kerk) en Tom Mikkers (Remonstrants) hierover, onder leiding van Elsbeth Gruteke.

Woensdag 15 november: ontmoetingsavond Aandacht helpt in Hilversum. Werk je met vluchtelingen of heb je hier belangstelling voor? Doe mee, eet mee en laat je informeren.

Wanneer allerlei levensvragen je sterk bezighouden, kan het helpen om je eigen leven in kaart te brengen. 

In de Regenboogkerk start, met het lezen van de gelijkenis van de zaaier, op 31 oktober een nieuw seizoen van de Basiscursus Bijbellezen.

Via Actie Kerkbalans ondersteunen de leden hun kerk. Vanaf nu kunnen zij nog een stapje verder gaan door hun toezegging voor deze actie digitaal te regelen. Dit scheelt veel werk. Helpt u mee?

In het kader van 500 jaar Reformatie vindt op 28 oktober in de Lutherse kerk aan de Bergweg 6 in Hilversum de bijeenkomst 'Muziek met Luther' plaats.

 

Deze weken vindt er een onderzoek plaats naar de vraag hoe de gemeenteleden denken over de communicatie binnen onze Protestantse gemeente Hilversum. Doet u mee? Klik hier voor de vragenlijst.

‘Kleurrijk’ is het thema van de Samen Op Vakantieweek 2017, van 21 tot en met 28 oktober in het Roosevelthuis/Nieuw Hydepark in Doorn.

De vakantieweek is bedoeld voor mensen die vanwege hun leeftijd, gezondheid of persoonlijke situatie niet meer zelfstandig op vakantie kunnen gaan. Ook gasten die rolstoelgebonden zijn en/of zorg nodig hebben zijn van harte welkom. Persoonlijke zorg aan de gasten staat centraal. Hiervoor zorgt een enthousiaste groep kundige vrijwilligers. Ook ds. Annemieke Parmentier is mee voor de geestelijke verzorging van de gasten.

28 oktober in Hilversum: Reformatieherdenking in de Grote Kerk. Sprekers: prof.dr. W. Moehn (PThU), dhr. L. Janse (Heart Cry) en ds. W. van 't Spijker (De Verbinding). Muziek: Christelijk Koor Edoza en Gemeentekoor Immanuel.

Op zaterdag 28 oktober klinkt bij Cantate op de Brink de cantate ‘Ein feste Burg ist unser Gott’. Een beroemde cantate van Johann Sebastian Bach. De uitvoering is in de Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum. Aanvang 16.30 uur.

De tieners van een aantal Hilversumse kerken laten de kloostertuin van Casella op vrijdag 22 september in een grote krottenwijk veranderen. In zelfgebouwde hutten van karton of plastic beleven zij dan een Nacht Zonder Dak.

Op donderdagmiddag 28 september komt de theaterproductie 'Alzh..enzo..' naar Hilversum. In de één uur durende voorstelling neemt Kees van der Zwaard, theatermaker en theoloog, zijn publiek mee op de zoektocht naar herkenning en begrip bij Alzheimer.

Op Open Monumentendag 9 september is de Grote Kerk aan de Kerkbrink in Hilversum van 11.00-16.30 uur open voor het publiek. Het orgel wordt bespeeld, en er is solozang met piano. Verder een tweedehands-boekenmarkt en een presentatie van kerkvaders van de Reformatie.

Zaterdagmiddag 16 september om 16.30 uur wordt de cantate 'Komm, du süsse Todesstunde' (BWV 161) ten gehore gebracht in de Grote Kerk aan de Kerkbrink te Hilversum.

Het is een jaarlijkse traditie geworden... De laatste week van de zomervakantie rijdt de KinderBijbelKeet door Hilversum.

Van 21-28 oktober organiseert de PgH weer een Samen op Vakantieweek voor Hilversummers die vanwege hun leeftijd, gezondheid of persoonlijke situatie niet meer zelfstandig op vakantie kunnen gaan. U kunt zich nu aanmelden.

Elkaar ontmoeten en samen muziek maken. Zaterdag 1 juli van 18.30 tot 20.00 uur in Wijkcentrum St Joseph.

Ds. Gerard Kansen heeft het beroep uit de Nieuwe kerk in Amersfoort aangenomen. Ds. Magda Hazeleger heeft een beroep van de Protestantse gemeente Beilen aangenomen. Ds. Erik van Halsema zal de vacature vervullen die in De Morgenster is ontstaan.

In het kader van 500 jaar Reformatie klinken er op donderdag 15 juni liederen van Maarten Luther in de Regenboogkerk.

Zaterdag 10 juni is er op de Hilversumse Markt weer een samenkomst met muziek en hapjes georganiseerd door Meet Hilversum 2017.

De jaarrekeningen 2016 zijn goedgekeurd en gepubliceerd op deze website. U kunt tot uiterlijk 29 mei reageren op deze stukken.

Ben jij betrokken kerklid en creatief? Dan is de redactie van Kerkbrink op zoek naar jou!

Het vervolgplan van Vitamine G is goedgekeurd door de Algemene Kerkenraad. In het plan is onder meer opgenomen dat Vitamine G een activiteit wordt van de Protestantse gemeente Hilversum.

Hoe willen we kerk in Hilversum zijn? Leoni Brussaard, Mark Hullegie, Dik Verboom en Linda Telleman gaan onder leiding van Bram Schriever op zoek naar een antwoord. Een nieuwe fase op de weg naar 'kerk 2025' is hiermee ingezet.

Op 26 april ontvingen drie leden van de Protestantse gemeente te Hilversum een lintje: Joke Verrij, Kees Schipper en Tineke Stegeman. "Het moet je gegund worden", zo begon burgemeester Pieter Broertjes de lintjesregen 2017.

Aan de vooravond van de activiteitenmaand van ART Hilversum laten kunstenaars in de cantatevesper van 13 mei zien hoe de cantatemuziek hen inspireert.

Welke doelen in Hilversum, Nederland en de rest van de wereld steunen wij, en wie beoordeelt waar er hulp nodig is? Lees het in het Jaarverslag 2016 van het College van Diakenen.

Op dinsdagavond 30 mei is er in De Morgenster een bijeenkomst met als titel: Ieder voor zich en God voor ons allen – de kerk en het maatschappelijk debat. Drs. Pieter Broertjes, ds. René de Reuver en dr. mr. ir. Richard Hoff kruisen de degens over de rol van de kerk in de samenleving.

Op zondag 23 april brengt Kees van der Zwaard vier naamhouders van de wijk Kerkelanden over het voetlicht: Zwingli, Hus, Jansenius en Romero. Hij schreef dit bijzondere programma speciaal voor deze laatste aflevering uit de serie 'Het verhaal van Kerkelanden'.

Kent u deze kerk nog? Lees over de geschiedenis van deze en andere Hilversumse kerken op www.gereformeerdekerken.info

Er ligt nog steeds een taboe op echtscheiding in christelijke kring, maar ook binnen christelijke relaties komen scheidingen steeds meer voor. Herstel na echtscheiding of gebroken relaties is noodzakelijk. Op woensdag 19 april is er een ontmoetingsavond in het Christelijk Spiritueel Centrum te Hilversum.

Sterk en dapper. Rond dit thema zijn er in de 40-dagentijd speciale filmvoorstellingen in Filmtheater Hilversum.

Ds. Erik van Halsema heeft het beroep van de Morgenster aangekomen. In de Bethlehemwijk ontstaat hierdoor een vacature.

De Hoorn van Afrika wordt bedreigd door een zeer ernstige hongersnood, een van de ergste in de afgelopen decennia. Daarom collecteren de vijf wijken van de Protestantse gemeente te Hilversum op 23 april voor noodhulp in Zuid-Soedan.

Op zondag 26 maart zamelen de vijf Hilversumse wijkgemeenten van de PgH producten in voor de Voedselbank. Zo'n 400 gezinnen uit het Gooi zijn deels afhankelijk van deze voedselpakketten om te voorzien in hun dagelijkse levensbehoeften.

In april en mei geeft Marcel Poorthuis samen met pastoor Dresmé en ds. Magda Hazeleger een Bijbels leerhuis over de joodse achtergrond van het Onze Vader.

Géén koor, slechts enkele muziekinstrumenten, één solist. En toch één van de meest populaire cantates van Johann Sebastian Bach: de cantate ‘Ich habe genug’ (BWV 82). Kom deze intieme muziek ervaren bij Cantate op de Brink op zaterdagmiddag 11 maart in de Grote Kerk Hilversum. Aanvang 16u30.

Ds. Kansen heeft bedankt voor het beroep van de Hervormde wijkgemeente Dorpskerk uit Capelle aan den IJssel.

Uw bijdrage aan Actie Kerkbalans is een gift voor de plaatselijke kerk. Helpt u mee om de kerk in Hilversum vitaal en gezond te houden?

Uit het LRP (ledenregistratie en bijdrageadministratie) heeft de Wijkraad van Kerkrentmeesters statistieken samengesteld over het jaar 2016. Hieruit is het verloop van het aantal geregistreerden in LRP en de stand van de bijdragen voor Kerkbalans af te lezen.

 

De kerk. Alleen voor gelovigen? Het is ook een plek waar mensen nadenken over het leven, waar ruimte is voor troost, verwondering en twijfel, en waar helpen vanzelfsprekend is. Iedereen is van harte welkom in de kerk.

Embedded thumbnail for Week van Gebed 2017

We nodigen u van harte uit om mee te bidden tijdens de Week van Gebed (15-21 januari 2017). Elke avond om 19:30 uur is er een gebedsbijeenkomst.

Op vrijdag 13 januari houdt het Christelijk Spiritueel Centrum (CSC) OPEN HUIS tussen 16:00 en 20:00 uur. Kom gezellig aanwaaien, rondkijken en ontmoeten. En als het lukt... is het helemaal leuk om rond 17:00 uur aanwezig te zijn bij het officiële moment.

De overheid wil adreswijzigingen niet langer doorgeven aan de kerken. Je kunt de overheid nu laten weten dat je dit geen goed idee vindt.

Net gestart in Hilversum en u wilt graag meer mensen ontmoeten? Are you new in Hilversum, just getting started, and want to meet new people? You are invited to 'Meet Hilversum' van Aandacht Helpt, op zondag 22 januari.

Embedded thumbnail for Tieneravond 'Sterk in God' met Gerald Troost

Gospelzanger Gerald Troost is op vrijdagavond 10 februari in Hilversum. Hij spreekt over 'Sterk in God' en brengt tijdens een miniconcert een aantal van zijn bekendste nummers ten gehore.

Embedded thumbnail for Alphacursus in Hilversum

In januari 2017 start er weer een nieuwe Alpha-cursus in Hilversum. Deelnemers maken tijdens deze cursus op een ontspannen en kleinschalige manier kennis met het christelijk geloof.

Wrijf op 7 januari de slaap van Oudjaarsnacht uit je ogen met de Nieuwjaarscantate van J.S. Bach.

In 2017, het jaar waarin de Hilversumse wijk Kerkelanden haar 50-jarig bestaan viert, worden de twee laatste programma’s in de serie 'Het verhaal van Kerkelanden' georganiseerd. Met gezangen uit de Ambrosiaanse Mis van Epiphanie staan op zondag 8 januari de spotlights gericht op kerkvader Ambrosius.

De nieuwjaarsbijeenkomst van de Protestantse gemeente te Hilversum (PgH) is een traditie. Alle leden zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst op maandag 9 januari van 19.30-20.30 uur in de Bethlehemkerk.

Het achtste seizoen van het Bijbelcafé in Bibliotheek Hilversum heeft als thema 'Grote schrijvers en religie’. Bezoek een van de zes bijeenkomsten in in januari, februari en maart en ontdek wat Dostojewski, Goethe en Shakespeare hebben met de Bijbel.

Op 24 januari houdt theoloog Kees Tinga op uitnodiging van De Morgenster in Hilversum een inleiding over onze verbinding met de schepping.

In 2017 is het vijfhonderd jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen tegen de aflaathandel openbaar maakte. Begin 2017 is er in Protestants Hilversum een leerhuis over de uitgangspunten van de Reformatie.

Embedded thumbnail for Kerst, vier het in de kerk

Kerst is het geboortefeest van Jezus Christus. Vier het in de kerk, bijvoorbeeld tijdens een van de diensten. Of loop mee met de lichtjestocht, bezoek een concert of kerstzangdienst, kom samen eten, of ...

Op 16 en 17 december wordt er een nieuw magazine bezorgd in Hilversum: 'Kerkbrink'. Dit kerkelijke maandblad met artikelen, interviews en handige informatie is gedrukt in kleur en op A4-formaat.

De begrotingen 2017 van de colleges van kerkrentmeesters en diakenen van de PgH zijn voorlopig vastgesteld, en op deze site gepubliceerd.

Hilversum-Zuid beschikt sinds kort over een plek waar iedereen terecht kan voor meditatie, gebed of het aansteken van een kaarsje: het stiltecentrum in de Bethlehemkerk.

Een cantatevesper speciaal voor jonge mensen, dat wordt Cantate op de Brink op zaterdag 10 december. Jonge musici van het Cuypers Ensemble verzorgen een deel van de muziek en verteller Hannie Verkerk neemt de bezoekers mee in een bijzondere adventsvertelling.

Iedereen communiceert, altijd en overal. Maar met de een loopt die communicatie een stuk soepeler dan met de ander… Waar ligt dat nou aan? Op dinsdag 22 november verzorgt Janneke de Leede-Poortman een avond over verschillende communicatiestijlen.

Op vrijdag 4 november wordt de Bethlehemkerk het decor voor een bijzonder project: The Story.

Hebben wij grip op ons leven? Of wordt ons leven gestuurd door God, Allah of het Lot? In de serie voorstellingen 'Het verhaal van Kerkelanden' besteedt Marijke Broekhuijsen op zondag 30 oktober aandacht aan Arminius en Gomarus.

In de Diependaalse kerk doopte ds. Gerard Kansen zondag 9 oktober drie gemeenteleden. Het was voor het eerst dat hier gedoopt werd door onderdompeling.

De AK heeft het advies overgenomen dat ds. Louis Wüllschleger schreef bij het herijkingsproces. Het is zaak eerst het gesprek aan te gaan over de inhoud van het kerk-zijn en daarna te kijken naar de bijpassende organisatiestructuur.

Op donderdag 27 oktober vindt de jaarlijkse COP-middag plaats (Contactgroep Ouderen Pastoraat), met medewerking van ds. Stella Muns. Een inspirerende middag voor alle mensen die vanuit de kerk ouderenbezoekwerk doen.

Op 3 november spreekt dr. W.H.Th. Moehn, wijkpredikant van wijkgemeente Centrum, zijn inaugurele rede uit in de aula van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Een ieder is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Op woensdag 12 oktober houdt Aandacht Helpt een bijeenkomst in de Emmauskerk te Hilversum. Inloop met koffie vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur.

In oktober en november is er een veelzijdig leerhuis gewijd aan Thomas a Kempis, waarvoor De Morgenster en de Heilig Hart/Heilige Joseph u graag uitnodigen.

Zaterdag 8 oktober van 16.00 tot 19.00 uur is er een Kliederkerk in de Bethlehemkerk. Dit keer is het thema: De Ark van Noach. Er is plek voor heel veel kinderen met hun papa, mama of een andere volwassene.

Heb je de basics van geloven al eerder geleerd en wil je je verder verdiepen in de Bijbel en het christelijk geloof? Dan is de Bètakring wellicht een volgende stap.

10 en 11 september: Open Monumentendag "Iconen en symbolen". Met speciale activiteiten in de Grote Kerk, Bethlehemkerk en Regenboogkerk.

Wie is Jezus? Waarom stierf Hij? Hoe kun je bidden? Op 20 september start er weer een Alpha-cursus in Hilversum. Voor iedereen die wil kennismaken met de kernpunten van het christelijk geloof of deze graag opnieuw wil doordenken.

Ethiopie kampt met de ergste droogte in 30 jaar. Op 4, 11, en 18 september is de thermometeractie bestemd voor het tegengaan van de hongersnood in dit land.

Zaterdagmiddag 24 september openen musici van het Groot Omroepkoor en Radio Filharmonisch Orkest een nieuw seizoen Cantate op de Brink met een bijzondere cantatevesper.

Het Christelijk Spiritueel Centrum (CSC) is een plek waar het christelijk geloof door middel van o.a. meditatie, stilte, massage een plek krijgt. Klik verder voor een overzicht van activiteiten.

Zowel wijkgemeente Centrum als de wijkgemeente Rond de Morgenster zoeken een professional voor het kerkelijk jeugdwerk in Hilversum.

De Algemene Kerkenraad heeft op 27 juni jl. drie besluiten genomen:
- Benoeming Robert den Toom tot penningmeester;
- Overname advies ds. Wüllschleger;
- Instemming met voorstel wijkgemeente Centrum inzake opvangen afwezigheid ds. Moehn.

De presentatie die ds. L. Wüllschleger gaf op de gemeenteavond van 7 juli staat op deze site, evenals zijn adviesrapport over de herijking van de beleidsuitgangspunten van onze kerk. Een opname van de avond is na te luisteren via kerkdienstgemist.nl

Gun jij jezelf de tijd voor rust terwijl je tegelijk nieuwe energie opdoet?

Door tijd te nemen voor jezelf, creëer je ademruimte om te reflecteren, zodat je opnieuw bezield raakt en vanuit je hart gaat leven.

Het ritme van de seizoenen in de natuur en het wandelen in stilte helpen bij het vinden van innerlijke balans. In de schepping vind je aanknopingspunten om God te ontmoeten.

"Heerlijke geuren en therapeutische voordelen. De Essentiële oliën van DoTerra heb ik sinds kort ontdekt", aldus Tjitske Volkerink van het Christelijk Spiritueel Centrum.

Op donderdag 7 juli is er een gemeentebrede bijeenkomst over de herijking beleid PgH. Ds. Louis Wüllschleger zal zijn rapport, met een advies voor de toekomst van de PgH, toelichten.

De jaarrekening 2015 van de Protestantse gemeente Hilversum en van de Diaconie zijn op 25 juni gepubliceerd in het Kerkblad (samenvatting) en op deze website (integraal). Eventuele bezwaren of opmerkingen over deze publicaties kunnen tot en met 4 juli worden ingediend bij de scriba van de Algemene Kerkenraad.

Embedded thumbnail for Kinderbijbelkeet

Van dinsdag 23 t/m donderdag 25 augustus komt de kinderbijbelkeet weer in de straten van Hilversum... misschien ook wel bij jou in de buurt!

Het kerkblad gaat een maandblad worden. Daarbij is nadrukkelijk geprobeerd van de nood een deugd te maken: als we toch moeten veranderen, hoe kunnen we dan de aantrekkelijkheid van het kerkblad verbeteren? Ook voor gemeenteleden die zelden de kerk bezoeken?

Embedded thumbnail for Grote Kerk collecteert nu ook online

De smartphone-app Protestant van de Protestantse Kerk in Nederland is vernieuwd. Gemeenten kunnen via de nieuwe toepassing een bijdrage vragen voor projecten van de diaconie of de wijkkas. Webmaster Miranda Hoff van de Grote Kerk vindt het online geven een mooie uitbreiding, een makkelijke manier om te doneren.

Embedded thumbnail for Noodhulp aan Syrie en Irak

19 juni: collecte voor extra noodhulp aan christenen in Syrie en Irak

Heerlijke geuren en therapeutische voordelen. De effecten van het gebruik van pure en natuurlijke oliën merk je direct. Voor allergie, ontspanning, huidprobleempjes, emoties, spanning, oppeppertje, etc. etc.

Hoe werkt het? Hoe kan dat? Op de introductieavond kun je met korting een introductiekit kopen met de volgende drie oliën van DoTerra: lavendel, citroen en pepermunt. Hiermee kun je direct thuis aan de slag.

15 juni vanaf 19.30 uur: korenavond en boekpresentatie in de St. Vituskerk aan de Emmastraat. Unieke avond voor alle Hilversummers, toegang gratis.

Op 23 mei sprak de Algemene Kerkenraad uitgebreid met ds. Louis Wüllschleger over de toekomst van onze kerk.

Zondag 29 mei 2016 opent de Grote Kerk aan de Kerkbrink in Hilversum haar deuren voor het winkelende publiek en andere belangstellenden in de binnenstad van Hilversum. Iedereen kan zondag 29 mei tussen 16.00 en 17:15 uur de kerk binnenlopen om even rustig te zitten en (een deel van) de dienst te volgen.

Op vrijdag 10 juni om 20.00 uur worden in de Morgenster verhalen verteld over vluchtelingen uit Syrië en Ethiopië.

Op zaterdagmiddag 21 mei klinkt in de Grote Kerk van Hilversum het derde en laatste deel van de ‘Messiah’ van Georg Friederich Händel, aanvang 16.30 uur.

Elke maand is er in het CSC een avond om kennis te maken met meditatie zoals dat in de afgelopen 2000 jaar in de christelijke traditie een plek heeft gehad. De eerstvolgende avond is op 7 juni.

Op zondag 29 mei zal er in onze kerken een extra collecte zijn voor het monument ter herinnering aan de ramp met de MH17.

Zoek je voor moederdag een origineel cadeau om je liefde en waardering te laten zien aan je partner? Het CSC biedt een avondje uit met een workshop ontspanningsmassage voor partners.

Het Christelijk Spiritueel Centrum in Hilversum (CSC) wil mensen die zoekend zijn een plek bieden door middel van stilte, meditatie, gebed, coaching, massages en ontmoetingen. Sinds kort is er een verbinding met de PgH.

Dit jaar is het 600 jaar geleden dat Hilversum een eigen parochiekerk kreeg. Bestel nu alvast het jubileumboek van de Hilversumse historicus Pieter Hoogenraad: 'Zes eeuwen Hilversummers en hun kerken, 1416-2016'.

De ervaring leert hoe mooi het is om via persoonlijke voorbede of ministry gezegend te worden als ontvanger van het gebed, maar ook als bidder. Het kernteam van Vitamine G biedt nu samen met New Wine Nederland een ministry cursus aan in Hilversum.

Piet van der Heide schildert iconen. Hij verzorgt op 10 mei een toelichting over dit ambacht.

De werkgroep Communicatie heeft een aantal aanbevelingen geformuleerd voor de PgH om intern doeltreffender te communiceren en als geheel beter in contact te komen met de doelgroepen.

In verband met het vervullen van de vacature van predikant in De Morgenster is herhaaldelijk gesproken over het inschakelen van een onafhankelijke adviseur om het proces te begeleiden. Ook met betrekking tot de Herijking Beleidsuitgangspunten hebben sommigen aangedrongen op extern advies.

Eerder dit jaar had het BM daarover de Dienstenorganisatie van de PKN benaderd. Inmiddels is uitgebreid gesproken met ds. Louis Wüllschleger. Het BM heeft hem gevraagd zijn ervaring en expertise te willen inzetten voor de volgende opdracht:

Op de vrijdagavonden 1 april en 13 mei organiseren de jongeren uit de Morgenster een wijnproeverij met Robert van der Heuvel.

De Ghanagangers uit de Bethlehemkerk nodigen iedereen uit voor hun laatste grote sponsoractiviteit: de veiling op 2 april.

Op zaterdag 9 april 2016 verzorgen violist Anastasia Kozlova, fluitist Erik Verbeek, EdozAcapella-men en gospelkoor Edoza een benefietconcert in de Grote Kerk in Hilversum aan de Kerkbrink. Het concert is ten bate van de ‘Tsjernobylkids’.

Op dinsdagavond 19 april komen op uitnodiging van de ZWO-commissie zuster Dorien Peets en mw. Sietske Renting naar Hilversum voor een interactieve informatieavond over Rwanda.

Embedded thumbnail for Feestelijke opening zonne-energiecentrale

Sinds kort staat op het dak van de Bethlehemkerk een kleine zonne-energiecentrale. De feestelijke opening is op zaterdag 19 maart. Van harte welkom.

De krimp van onze kerk in Hilversum maakt het onwaarschijnlijk dat we de huidige vorm van kerk-zijn op termijn kunnen handhaven. De werkgroep Herijking Beleidsuitgangspunten heeft daarom enkele meerjarenscenario's uitgewerkt. Op woensdag 16 maart worden deze gepresenteerd aan de gemeenteleden.

Op 27 maart is het Pasen: Jezus is opgestaan! In de veertig dagen voorafgaand aan het Paasfeest wordt het lijden en sterven van Jezus Christus herdacht.

In de Bethlehemkerk is er op Goede Vrijdag 25 maart Kliederkerk voor kinderen en hun (groot)ouders.

Wat beweegt jou om je in te zetten voor een christelijke organisatie? Ga op 23 februari in gesprek over de toekomst van de christelijk-sociale beweging in Hilversum.

Voor de vijfde keer is er in Filmtheater Hilversum i.s.m. de Regenboogkerk en de Oud-Katholieke parochie Sint Vitus tijdens de Veertigdagentijd een cyclus met films die passen bij de lijdenstijd en Pasen.

Met het thema ‘Ik ga. Zet een stap naar de ander’ roept Kerk in Actie ons op om in de Veertigdagentijd daadwerkelijk in actie te komen.

Op zaterdagmiddag 5 maart klinkt in de Grote Kerk van Hilversum de cantate ‘Es wartet Alles auf Dich’ van Johann Sebastian Bach. Het openingskoor is een hoogtepunt in de koormuziek van deze geliefde componist.

De uitvoering staat onder leiding van Cees van der Poel. Aanvang: 16.30 uur. De toegang is vrij met een collecte na afloop.

Embedded thumbnail for 600 jaar kerk in Hilversum

In maart 2016 is het 600 jaar geleden dat Hilversum een zelfstandige kerk kreeg. Met honderden gelovigen uit de Hilversumse kerken werd het jubileumjaar gezamenlijk geopend op zondag 17 januari 2016 op de plek waar het ooit begon: in de Grote Kerk aan de Kerkbrink.

Embedded thumbnail for Actie Kerkbalans

Mijn kerk in balans? We zijn er bijna! In de afgelopen jaren is het tekort van onze kerk steeds een beetje kleiner geworden, mede dankzij de bijdragen aan Actie Kerkbalans.

Het dak van de Bethlehemkerk: het begin van de Hilversumse zonnecentrale. De verbouwing van de Bethlehemkerk in 2015 is aangegrepen om het dak geschikt te maken voor plaatsing van zonnepanelen. Daarmee heeft de Protestantse gemeente Hilversum, eigenaar van de kerk, een primeur. Het is het eerste dak in Hilversum dat stroom gaat leveren voor collectief gebruik.

Embedded thumbnail for Week van gebed 2016

De Week van Gebed is bij uitstek de gelegenheid om als christenen van allerlei kerken en groepen elkaar te ontmoeten en samen te bidden. Elke avond om 19:30 uur is er een gezamenlijke gebedsbijeenkomst in een van de deelnemende kerken in Hilversum en Loosdrecht. Kom je ook? Het woord is aan jou!

In het Kerkblad voor Hilversum van 5 december 2015 staat een samenvatting van de begroting 2016 van de PgH en de diaconie. Ga naar de pagina's
www.protestantshilversum.nl/cvk en www.protestantshilversum.nl/cvd voor de complete begrotingen met toelichting.

Op zondag 3 januari vieren de Evangelisch-Lutherse gemeenten van Hilversum en Bussum het samengaan tot Evangelisch-Lutherse gemeente Het Gooi tijdens een feestelijke eredienst.

Cantate op de Brink wil een groter aantal cantatevespers programmeren. Voortaan wil het bestuur vier 'gewone' cantates laten uitvoeren en twee maal per jaar een bijzondere cantatevesper voor bijvoorbeeld jongeren, met andere culturele organisaties in 't Gooi of met andere muziekvormen.

Embedded thumbnail for Serie: Liederen met een verhaal

Wat is het verhaal achter indrukwekkende composities als het Miserere, de Lamenties of het Magnificat, getoonzet door grote componisten van vroeger en nu? Speciaal voor liefhebbers van vocale religieuze muziek organiseren Wim Kloppenburg en Heleen Weimar, auteurs van het boek "Liederen met een verhaal. Acht bijbelse cantica", hierover een serie leer- en luisterbijeenkomsten.

Dr. W.H.Th. (Wim) Moehn, predikant in de Hilversumse wijkgemeente Centrum van de PgH, is door de Protestantse Theologische Universiteit (PThU, vestiging Amsterdam) benoemd tot bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het Gereformeerd Protestantisme. Het betreft een leerstoel vanwege de Gereformeerde Bond en de aanstelling is voor 0,4 fte gedurende vijf jaar.

Zaterdag 21 november 16:30 uur in de Grote Kerk aan de Kerkbrink in Hilversum: Cantate op de Brink. Cantatevesper rond het muzikale Magnificat, BWV 243 van J.S. Bach M.m.v. Dudok kamerkoor en solisten, onder leiding van dirigent Harry van Berne. Toegang vrij, collecte na afloop.

In de Vituskerk kwamen vertegenwoordigers van verschillende Hilversumse moskeeën en van de Raad van Kerken Hilversum bijeen om samen met de burgemeester en de teamchef van de politie te spreken over het geweld in Parijs en het effect daarvan op de Hilversumse geloofsgemeenschappen.

Embedded thumbnail for Filmpje van Vitamine G

De Protestantse Kerk heeft dit najaar opnames gemaakt bij de Hilversumse pioniersplek Vitamine G.
Vitamine G is een betrokken, vitale gemeenschap van mensen die zoeken naar geestelijke vernieuwing en verdieping van hun relatie met God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

Aandacht helpt. Onder deze noemer willen de Hilversumse kerken meewerken aan de hulp aan vluchtelingen die sinds oktober 2015 in Hilversum zijn ondergebracht.