Dr. W. Moehn benoemd tot bijzonder hoogleraar

Dr. W.H.Th. (Wim) Moehn, predikant in de Hilversumse wijkgemeente Centrum van de PgH, is door de Protestantse Theologische Universiteit (PThU, vestiging Amsterdam) benoemd tot bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het Gereformeerd Protestantisme.

Moehn krijgt een aanstelling van 0,4 fte aan de PThU en vervult hiermee de vacature die ontstaat bij het vertrek van prof. dr. G. (Gijsbert) van den Brink. Het betreft een leerstoel vanwege de Gereformeerde Bond.

De aanstelling van Moehn aan de PThU gaat in per 1 januari 2016 en geldt voor een periode van vijf jaar. In deze periode blijft Moehn voor 0,6 fte werkzaam als wijkpredikant voor de Hilversumse wijkgemeente Centrum. Hij heeft aangegeven zich voorlopig niet beroepbaar te stellen als predikant voor een andere gemeente.

Moehn over deze stap: “Een tijdlang sluimerde er al een behoefte om mij op landelijk niveau in te zetten voor de kerk. Studie, wetenschappelijk onderzoek en het opleiden van theologiestudenten ligt mij zeer na aan het hart. Toen de advertentie deze zomer in De Waarheidsvriend verscheen, heb ik dan ook gesolliciteerd. Tegelijkertijd voel ik een sterke roeping om wijkgemeente Centrum in Hilversum te blijven dienen. Zowel landelijk al plaatselijk zijn het onzekere tijden; er gebeurt veel in de kerk en om ons heen. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die mij geboden worden om de kerk de komende jaren zowel op landelijk niveau als hier in Hilversum te kunnen dienen.”

Moehn (1965) studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht. Vanaf 1990 was hij als predikant verbonden aan de Hervormde gemeenten te Reeuwijk, Aalburg en Oldebroek. Sinds 2010 is hij verbonden aan de Hervormde wijkgemeente Centrum van de Protestantse gemeente te Hilversum. In 1996 promoveerde hij op ‘God roept ons tot Zijn dienst. Een homiletisch onderzoek naar de verhouding tussen God en hoorder in Calvijns preken over Handelingen 4:1 - 6:7’. Zijn publicaties betreffen voornamelijk de protestantse Reformatie. Moehn is secretaris van de Willem de Zwijger Stichting en lid van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond.