Generaties voor vrede

Een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid. Met dat doel werd in 1981 door de Verenigde Naties 21 september als de Internationale Dag van de Vrede uitgeroepen.

Jaarlijks organiseert PAX de vredesweek, dit jaar van 15 tot en met 23 september. Het thema 2018 is ‘Generaties voor vrede’. Vorig jaar werd voor het eerst de Vredesweek in Hilversum georganiseerd, een initiatief van verschillende maatschappelijke organisaties in Hilversum, waaronder de Raad van Kerken. De gemeente Hilversum ondersteunt dit initiatief van harte.

Vredestichters
Op 19 september vanaf 20.30 uur vindt rond de muziekkiosk op de Kerkbrink het vredesevent plaats. De Raad van Kerken nodigt iedereen uit om naar dit event voor jong en oud te komen. Sprekers Renate Japenga, Tukkie Tuk en mevrouw Jeltien Kraaijeveld-Wouters zullen in korte krachtige toespraken het gedachtegoed van de drie vredestichters van de 20ste eeuw verwoorden: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Zij stonden ieder voor de gedachte van geweldloosheid, durf een droom te hebben en de verzoening. Zij stellen ons een uitdagende vraag: Lukt het ons dit gedachtegoed ook in onszelf een plek te geven?

Zang en dans
Medewerking verlenen de koren Edoza en Immanuel. Marjoleins Dancestudio zal met haar groep jongeren invulling geven aan het thema door middel van dans. Vooraf is er koffie en thee en achteraf is er alle ruimte voor ontmoeting. Het geheel zal een klein uur duren. De toegang is gratis, bij slecht wordt uitgeweken naar de Grote Kerk aan de Kerkbrink.