Top2000-kerkdienst 2019 Hilversum: 'Let love rule'

In 1989 bracht Lenny Kravitz zijn debuutalbum ‘Let love rule’ uit, met gelijknamige titelsong. ‘Let love rule’ is ook het thema van de Top2000-viering op 29 december, om 10.00 uur in de Morgensterkerk.

De liefde laten heersen: het is voor Kravitz meer een titel alleen, het is zijn levensmotto. In ‘Let love rule’ bezingt Kravitz in een paar zinnen het karakter van de liefde die hij voor ogen heeft. De strekking is helder: de liefde is zachtmoedig, kan elke strijd overwinnen, overstijgt alles.

De song van Kravitz doet denken aan 1 Korintiërs 13. Beide teksten ‘bezingen’ een hogere liefde, een liefde die navolging vraagt. Een liefde die van God is. De toen 25-jarige Kravitz kreeg na zijn debuutalbum regelmatig het verwijt dat zijn teksten belachelijk naïef zijn. Het bracht Kravitz niet van zijn levensmotto af. In de song maakt hij het duidelijk: laat die liefde heersen! In de Top2000-viering staan we bij deze liefde stil.

Heeft u zelf een song waaraan u dan moet denken? Laat het weten aan Renate Japenga (jeugdwerker@protestantshilversum.nl) of Kaj ten Voorde (kaj@vitamineg.net of 035-6880026). Wij geven graag uw song en uw verhaal een plaats in de viering.

De jongerenband RPM&Friends begeleidt de popsongs en ook voor de kinderen is er plek in deze muzikale viering.

Top2000-viering Hilversum
Plaats: De Morgenster, Seinstraat 2
Datum: zondag 29 december 2019
Aanvang: 10 uur
Iedereen welkom - toegang gratis - koffie en oliebollen na afloop